Diefstal van de pareljurk

Tijdens de rode loper parade bij de Oscaruitreiking vergeten we bijna dat het om de belangrijkste filmprijzen gaat. Prachtige creaties worden gedragen, de een nog mooier dan de andere. Juwelen schitteren in het zonlicht, voor juweelverslaafden als ik is het alsof je in een snoepwinkel bent. Zo ook deze keer tijdens de Oscaruitreiking in 2015.

Voor deze memorabele avond heeft de mooie Lupita Nyong’o een prachtige

Calvin Klein japon uitgekozen. En het meest bijzondere is misschien wel dat het lijkt of ze geheel gehuld is in parels. Een hommage aan de oceaan. Het zal niemand verwonderen dat de jurk vele tongen losmaakt en dat ze meteen getipt wordt voor de vele lijstjes van Oscars Best Dressed 2015. De ontwerper laat geen gelegenheid onbenut om over deze bijzondere en unieke jurk te vertellen. De jurk, bezet met 6.000 prachtige echte parels, is van onschatbare waarde. Of zoals Lupita zelf zegt een tijdloos en kostbaar kunstwerk.

De verdwenen jurk

Maar niet alle ogen gericht op de jurk hebben goede bedoelingen. Lupita krijgt daags na het grote feest, bij terugkomst in haar hotel, de schrik van haar leven. De jurk is verdwenen! Het kledingstuk is van bijzondere betekenis voor haar omdat ze geholpen heeft hem te ontwerpen.

De paniek is groot en verschillende media, de politie en iedereen die er maar iets over heeft te zeggen bemoeit zich ermee. Dat dit verhaal een hilarisch einde zou krijgen, kon op dat moment niemand bevroeden.

 

Identificatie van de parel

De dieven verwijderde een paar parels van de jurk en boden deze aan bij juweliers in het LA Jewelry district. Voordat de dieven tot de daadwerkelijke verkoop over wilden gaan, werden de parels gecheckt op echtheid. En wat bleek …. na nauwgezet onderzoek bleken de parels nep. Twee dagen later werd, na een anonieme tip, de jurk in een vuilniszak in het hotel gevonden. De dieven konden niet nalaten om te vertellen dat de jurk bezet was met nepparels en minder kostbaar als geclaimd.

Welkom in Hollywood.