Los Angeles: Art of the Jewel: The Crevoshay Collection

Paula Crevoshay, een zeer bijzondere juwelendesigner

Het was januari 2017 bij een bezoek aan een van de meest bijzondere shows in Tucson Arizona, de AGTA show dat ik oog in oog kwam te staan met mijn grote idool: Paula Crevoshay. Haar juwelen, staan bol van de mooiste edelstenen in een kleurenpracht die ongekend is. Ze is in staat om de natuur in zijn oorsprong en mooiste pracht zien. Maar misschien komt het ook omdat ze, zoals ze zelf zegt, de edelstenen kan horen spreken en ze hun taal begrijpt.

Natuur als inspiratie

Bloemen, kolibries, spinnen, vlinders om maar een paar ontwerpen te noemen. Haar collectie is ongekend en elk juweel, intrigerend door gewaagde kleurcombinaties en gebruikte edelstenen, laat zich uitgebreid bewonderen. De mooiste edelstenen of het nu diamant, (vuur)opaal, amethist, saffier, spinel of de mooiste Paraiba toermalijn is, je vindt ze stuk voor stuk in deze bijzondere masterpieces.

Liefde voor edelstenen

Paula Crevoshay heeft een grote liefde voor de edelstenen. Elk juweel start met een schilderij of tekening en zijn stuk voor stuk kleine wondertjes. Of zoals ze zelf zegt: ‘I paint with gemstones, not just with their myriad of colors but with their light. Each gemstone has its own ability to transmit light. It’s a quality of light inherent to that particular mineral. I call it ‘tangible light’. It’s truly the light of the earth.

Paula heeft al veel mensen bijzondere momenten bezorgd. Voor deze tentoonstelling heeft ze kunnen putten uit een indrukwekkende, unieke, juwelencollectie, ca. 50 favoriete armbanden, oorbellen en broches heeft ze geselecteerd en zijn te bewonderen in Los Angeles.

From mineral to gem to jewel: Art of the jewel: The Crevoshay Collection
Van 7 december 2018 tot 12 mei 2019 Natural History Museum Los Angeles