Saffier in alle kleuren

Kleurrijk

Al eeuwenlang wordt saffier geassocieerd met koningshuizen en romantiek. Zou dat de reden zijn dat Prins Charles aan Lady Diana een verlovingsring gaf met een Royal blue saffier? 

Veel geluk heeft hij haar niet gebracht maar deze prachtige saffier is in de herkansing als verlovingsring van Kate Middleton.

Fancy saffieren

Saffier komt in alle kleuren voor, behalve rood want dan is het een robijn. De verschillende kleuren saffier worden ook wel ‘Fancy sapphires’ genoemd. Wist je dat saffier zelfs in het grijs en zwart voorkomt? Het zijn niet de meest populaire kleuren maar ze bestaan wel. Fancy saffieren, edelstenen Sri Lanka, komen uit dit land waar mooie edelstenen vaak nog op primitieve manieren worden gevonden.

 

Een bijzondere kleur saffier

Naast de Royal Blue saffier, de blauwe saffier die in de verlovingsring van Princess Diana en Kate Middleton schittert is er nog een andere bijzondere saffier, en dat is de padparadscha. Deze mooi roze oranje saffier komt uit Sri Lanka. In het Singalees betekent Padparadscha lotusbloem. Je begrijpt de Sri Lankaan is gek op deze mooie saffier. Deze mooie saffier vind je ook in de verlovingsring van Prinses Eugenie.

Naast deze twee bijzondere kleuren zijn er gelukkig nog heel veel andere mooie kleuren saffieren. Er zijn zelfs exemplaren die van kleur veranderen als je ze van daglicht naar kunstlicht verplaatst. En deze kleurrijke stenen allemaal ontstaan in de natuur, hoe bijzonder is dat.

 

De oude Grieken

Koningen en koninginnen in het oude Griekenland en Rome waren ervan overtuigd dat de blauwe saffier hun bescherming bood tegen afgunst en gevaar. En in de Middeleeuwen dacht men zelfs dat de saffier hemelse zegeningen symboliseerde. Hele bijzondere eigenschappen toegedicht aan de prachtige saffier.

 

Spiritueel en betekenis saffier

De saffier past bij het sterrenbeeld: Stier, Maagd, Weegschaal en Boogschutter

Saffier is de geboortesteen voor de maand september

De mooie saffier bevordert trouw en oprechtheid. Het is ook een sterk verbindende steen en versterkt de intuïtie. Voldoende redenen om te kiezen voor deze mooie edelsteen.

Laetitia Ruchtie, juwelenliefhebster en edelsteenkundige www.KiliaanJewelry.nl

Geef een antwoord